Utställningen redo för besökare!

Nu är utställningen invigd och står på plats i Key-husets foajé fram till 7 april. Utställningen blev ljus och luftig. Ger ett inbjudande intryck för besökaren. Får se hur många som hittar hit. Processbilder från våra studentbloggar visas i ett bildspel som ett komplement till slutprodukterna.
Keramikugnen har varit trasig de senaste dagarna så Annas, Emils och Fridas produkter är inte klara ännu. Besvärligt för dom att utrustningen strular. Det är något som är svårt för dom att påverka i sitt arbete. Måste vara svårjobbat och frustrerande. Jag hoppas att ugnen kommer igång så att de får klart sina objekt och kan ställa ut dom. Jag blev klar med min vita korg av pappersgarn och den står på plats bredvid den svarta, grova, ullkorgen. Den lilla korgen upplevs som liten och fin när den står bredvid den stora. Men den vita är inte så liten, utan är egentligen rätt grov. Kul med kontraster.

Varsågoda, här har ni välkomsttexten som beskriver utställningen:
Experimentellt arbete
Kandidatprogrammet för Slöjd, hantverk och formgivning
Årskurs 2
Utställningen visar arbetet under kursen, där studenterna undersökt det
experimentella förhållningssättet i en kreativ process. Kursens första del
innefattade en rad experiment inom eget valt material, teknik eller koncept.
Sedan gick varje student vidare med ett av de experimentella resultaten och arbetade fram en prototyp/produkt som visas i utställningen. Arbetsprocessen
samt analyser och reflektioner har kontinuerligt dokumenterats i varsin
studentblogg. Bilder från bloggarna visas i ett bildspel.
Klas Tham, arkitekt, beskriver ett experimentellt förhållningssätt:
”..metoderna, det är det enkla, det kan man lära ut. Men det svåra är detta med förhållningssättet. Det är känsligare, det är mer personligt. Det handlar om att våga vara i det kaotiska icke-vetandet en stund. Att slappna av och hålla på att leka lite. Att tänka på frågorna. Att vara öppen och nyfiken inför möjligheter. Att inte drabbas av en kramp och tro att man ska hitta på några märkvärdiga saker.”
Advertisements

One thought on “Utställningen redo för besökare!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s