Bloggen jämfört med kursportfölj

Går genom min blogg inför essäuppgiften som ska in imorgon. Så mycket vi gjort under kursen! När jag tittar genom den minns jag också mycket mer än bara det som står i bloggen. Minnet och hjärnan är förunderliga.

Att kontinuerligt reflektera i bloggen med några meningar eller några bilder har gett mej ett fylligt material med djupare reflektioner än om jag sparat mitt tänkande till kursens slut och portföljskrivande.

Hur har jag gjort i tidigare kurser? Oftast har jag mot slutet av kursen gått genom mina anteckningar från kurstillfällen, funderat och sammanställt mina tankar. I denna kurs har jag lagt mer tid totalt på reflektion av kursmoment och att dokumentera processen under kursen, än vid tidigare kursers portföljskrivande. Bloggandet har fått mej att arbeta hårdare och kontinuerligt under kursen. Mer tid till tankar och djupare reflektion helt enkelt. Vilket gett ett bättre resultat tycker jag.

Mats Nåbo, som vi lyssnade till i kursens inledning, beskrev skapandeprocessen som att gunga, i pendelrörelsen när man gungar framåt då skapar man och i bakåtgunget reflekterar man. Fram och tillbaka, igen och igen. Bloggen som verktyg hjälper till med reflektion under processen.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s