Vi och ni som undrar varför – utställning i Gamla Linköping

I torsdagskväll tittade jag på utställningen “Vi och ni som undrar varför” i Gamla Linköping och fick träffa fyra av konstnärerna som gick ut HDK 2012. Dom berättade om arbetet med utställningsturnén och om sina verk i utställningen förstås.

Jag gillade särskilt formerna och materialen i Anni Foglerts textila arbeten “Så långt inuti, näst intill borta” med ärgad koppar och järn. Och Kristina Skantzes dockor “Skådespelare” i sidentrikå. Så säkra proportioner och uttrycksfulla ansikten.

Det var en inspirerande utställning för mej. Jag ser fram emot våra teckningspass med kroki, Skantze hade tecknat mycket kroki vilket säkert haft betydelse för proportionerna och uttrycket i hennes dockor. Och jag har fått se materialkombinationer jag inte sett förut.

Advertisements

One thought on “Vi och ni som undrar varför – utställning i Gamla Linköping

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s