Släpp kravet och prestigen – börja och gör många av en

Allas skålar - många!
Allas skålar – många!

Katji Lindberg gav oss en enkel skrivövning för att få oss att börja skriva. Bara börja och släpp på krav och prestige. Det påminner om vad Frida Berntsson brukar säga till oss när vi skissar, släpp tanken på perfektion, skissa på bara. Och gör många skisser. Samma tankesätt ligger ju i det experimentella arbetssättet också, vi provar oss fram och släpper tanken på att det ska bli något.

Idag fick vi i uppgift av Mac Johansson att tumma upp många likadana skålar i lera, välja ett verktyg och dekorera skålarna. Under ett par timmar arbetade vi  vidare med samma verktyg och fler tummade skålar. Det blev en hel del skålar gjorda idag. Det var kul att på kort tid få fram så många olika skisser. Att sticka lika många prover tar lite längre tid.

När det gäller mitt experimentella arbete lutar det åt att kommer jag att sticka i olika material. Jag vill arbeta vidare med att testa material och deras formbarhet. Nu har vi fått många inspirationsföreläsningar och förslag på arbetssätt för experimentellt arbete, nu gäller det att välja ett arbetssätt, fokusera och börja göra. Till handledningen på torsdag ska jag ha en plan klar som vi kan diskutera.

Mina skålar under dagens workshop
Mina skålar
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s