Skapande i skolan

Idag har jag följt med länshemslöjdskonsulent Nina Bäckman på min praktik. Vi har varit på lågstadiet och träffat 7-8-åringar och gjort återbruk. Dom har slagit hopprep av gamla lakan. Härligt att se barnen i full fart med att slöjda, riva tygremsor, göra stora nystan av remsorna och att slå rep. Det har vevats och vevats idag. Det behöver vevas många varv för att göra klart sitt rep. Alla gjorde varsitt rep. Sedan lektes det för fullt må ni tro! Denna aktivitet genomförs inom projektet Skapande i skolan och idag var vi på Slaka skola i Linköping.

På eftermiddagen var det dags för slöjdklubb i Berga för 7-12-åringar och dom täljde jultomtar. Fantasin och energin flödade här med. Den här slöjdklubben ordnas av det lokala fastighetsbolaget Stångåstaden som anlitar Hemslöjden att genomföra aktiviteterna. Bra initiativ!


  

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s