Medverkat i utställning i Köpenhamn!

Idag visades 13 studenters arbeten däribland mina stickade korgar i Köpenhamn på Ny Form I Nordisk Strik” vid Design- og Håndværksdag 2015 på Håndarbejdets Fremme. Där visades också bl.a. Maja Meurling och Ellen Mattssons Ingemar Stenmarksdräkt som ni bara måste kolla in! Jag är mycket glad över att ha fått möjligheten att medverka i detta spännande projekt. NordiskStrikBakgrunden till utställningen är en inbjudan i våras från våra lärare Kerstin Lind och Frida Berntsson. De bjöd in studenterna på min utbildning att medverka i projektet Ny form i Nordisk Strik som är ett samarbetsprojekt inom NORDPLUS-nätverket Nordisk Textil Net där våra lärare deltagit. Nätverket verkar för samarbete och utbyte av lärare och studerande inom nordiska textilutbildningar. Projektet Ny form i Nordisk Strik syftar till att ta utgångspunkt i de nordiska ländernas mönstertraditioner som de visat sig i stickning, och undersöka hur dessa mönster och tekniker kan inspirera till nutida design.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s