Tillbaka på universitetet igen!

Idag var hela klassen tillbaka på universitetet efter sex veckors fältstudier. Kul att träffas igen!

I vår ska vi skriva C-uppsats och idag hade vi en lektion där vi utgick från varsin person, sak och plats som vi valt ut och diskuterade deras samhällsrelevans. Tanken var att starta upp våra tankar till uppsatsen. Jag funderar just nu på frågor som hur väcks slöjdintresse? Vad får människan att börja slöjda? Vad fick mej intresserad en gång i tiden? Förmågan att göra saker som jag behöver är grunden tror jag. Att jag kan lösa ett problem jag ställs inför.  Eller hitta en väg framåt mot lösningen. Det glädjer mej och stärker mej. Den glädjen och styrkan vill jag förmedla till andra. Slöjden är ett bra verktyg för att göra det.

Jag avrundar idag med en bild på vår studentsektions pågående arbete för Musikhjälpen 2015. Vi virkar en filt som ska auktioneras ut för att dra in pengar till Musikhjälpens insamling. Du kan säkert också bidra på något sätt!

Och du, om du vill lära dej virka eller sticka hör av dej. Det blir kul!

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s