Färgbad och speglingar

IMG_7059

Vi har varit två dagar med vår utbildning och besökt utställningar i
Köpenhamn för att bl.a. samla ideer inför vårens examensutställning. Vi besökte en utställning om danske allkonstnären Björn Wiinblads livsverk. Vi såg hur mustiga färger bildade bakgrund till hans målningar, keramik, textilvävar, teaterkostymer som också sprakade av färg.

Idag tIMG_7064änker vi ofta att bakgrunden ska vara vita väggar och podier. Här har Wiinblads form och färgsspråk tillåtits ta över hela utställningen och bildar en helhet. Utställningen var på museum Arken som i sig enbart är väl värt ett besök. Den ligger som ett strandat skepp vid havsstranden.

Vi besökte också utställningen MINDCRAFT15 på Designmuseum Danmark. En helt annan gestaltning än Winbladsutställningen. MINDCRAFT15 presenterar dansk design och konsthantverk och utställningen fick pris på Milan Design Week 2015 i Italien. Och jag förstår varför för vi gick på ett  spegelgolv där metallburar ramade in objekten. De liksom svävade i ett större rum eftersom det bildades ett rum under spegelgolvet. Vi såg objekten speglas från alla håll, även underifrån.IMG_7149

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s