Näverstickning? Hur då?

IMG_4305-fiskbendetaljIgår stickade jag två prover i fiskbensmönster. Gick rätt snabbt att lära sej och att sticka. Det blir tätt och kompakt, dubbelt på något sätt av trådarna. Igårkväll började jag med näverstickning som var nytt för mej. Det var däremot lite krångligare att lära sej än fiskbensmönstret. Så idag har jag hunnit göra en provbit nästan klar och börjar så smått förstå tekniken. Den är tänkt att efterlikna ihopflätade näverremsor. Det här är dagens resultat. IMG_4312dag 2-näver fabel

En ganska lös provbit i tunt ullgarn som får liv genom tekniken. Den är inte slät utan har helt klart ett flätat intryck, men det syns inte så bra på bilden. Det är inte remsor som flätats utan små kvadrater som stickas samman. Ni får gärna kika närmare på mina provbitar om ni vill.

Men imorgon får stickorna och mina händer vila, jag ska åka till Borås textilhögskola och få veta mer om smarta textilier. Det är vår suveräna klasskamrat Malin ordnat studiebesöket. Tack Malin!

Kanske kanske det blir lite stickat i bilen, vi får se.

Advertisements

One thought on “Näverstickning? Hur då?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s