Experimentellt förhållningssätt

Kerstin Lind berättade i fredags om ett experimentellt förhållningssätt hon använt bl.a. i sin masteruppsats. Hennes praktiska arbete utgick från vävtekniken Krabbasnår som senare kom att ge upphov till broderisömmen Krabbasöm.

1. Kopiera: Först vävde Kerstin en Krabbasnårsmatta  i samma material och antal färger som den brukade utföras traditionellt.

2. Reducera: Sedan valde hon en mönsterdetalj ur Krabbasnår och vävde två mattor med färre färger och i andra material än de traditionella.

Hon provade även att brodera olika mönsterdetaljer ur Krabbasnår och laborerade med att vrida och vända på dom och se hur uttrycket ändrades. Kerstin tyckte att hon kom längre i vävningsexperimenten än med broderierna, eftersom som hon kunde mer om vävning än broderi.

Kerstin visade oss arbeten hon gjort under flera år, till flera olika kurser och uppsatser. Vi har två veckor till laborerande i den här kursen. Så det gäller att ha rimliga förväntningar på sej vad vi ska hinna med.

Kerstin berättade också bl.a. om teoretikern Pierre Bourdieu och hur hon använt hans teorier om fält, kapital och habitus i sitt uppsatsarbete. Vi kommer att behöva hitta teoretiker som vi kan använda i våra uppsatser under utbildningen. Det kommer att bli spännande.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s